«Не хочеться служити навіть мені», — генерал Марченко заявив, що українська армія стала «грьобаним совком»

  • 12:22
  • 27.05.2024
ec75ab8f3643a634a3ff183e3a382ff9

Генерал-майор Дмитро Марченко назвав українську армію «грьобаним совком». Він висловив розчарування тим, як змінився стан справ в управлінні Збройних сил України за останні 10 років війни. 

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи нещодавно ситуацію, коли курсанта військової академії перевели в бойову бригаду після конфлікту з керівництвом навчального закладу, повідомляють «Никвести».

21-річний курсант Олександр Попович, який здобуває освіту в Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (HACB) заявив, що його відрахували з учбового закладу через конфлікт з керівництвом і відправляють на фронт. Причиною цього військовий назвав свою активну позицію. Він скаржився на порушення прав курсантів, зокрема умов звільнення за межі закладу та цькування.

На запит hromadske перший заступник керівника академії полковник Ярослав Марченко підтвердив, що старшого солдата Поповича відрахували відповідно до:

  • частини 11 статті 25 закону України «Про військовий обов'язок і військову службу»,
  • пунктів 3.2 та 3.4 Інструкції про порядок переведення, відрахування та поновлення курсантів вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони.

— Це система та її боротьба проти тих хто каже правду і вимагає законності. На превеликий жаль це факт, я до останнього сподівався що, посадові особи звернуть увагу на суть проблем, а не на знищення того хто про них відверто заявив! Це грьобаний совок! Не хочеться служити в такій армії навіть мені, – прокоментував генерал-майор Дмитро Марченко рішення вченої ради факультету щодо військовослужбовця Олександра Поповича. 

За словами Дмитра Марченка, за останні десять років війни українська армія повернулася до радянських методів управління.

— До чого ми дійшли за 10 років війни...? Ось до цього — до радянської армії, на превеликій жаль це факт! Просто жах...я точно не хочу, щоб моя дитина служила в цій грьобаний радянській системі! — написав Дмитро Марченко.

289324-6650d4963d4b38-33681463.jpg

 Генерал підкреслив, що український народ бореться за незалежність, європейські цінності, права і свободи, однак система продовжує «перетворювати громадян на рабів». Він зазначив, що замість того, щоб вирішувати існуючі проблеми, влада та військове керівництво зосереджуються на знищенні тих, хто ці проблеми озвучує.

— Ми вільний народ, який бореться за незалежність і європейські цінності, за свої права і свободи, але система продовжує з нас робити рабів. З цього всього цирку я побачив, що задіяли всі ресурси, аби знищити того, хто озвучив проблему, і на жаль ні чого не зробили, щоб розібратися і ці проблеми прибрати! Так на жаль було, і як я бачу буде — основна проблема армії, це не озвучувати проблеми і вирішувати їх, а боротися проти тих хто це робить, — зазначив він.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024