Зеленський записав звернення до Байдена та Цзіньпіна із знищеної рф друкарні у Харкові: «Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру»

  • 09:52
  • 27.05.2024
69bd8001490ddd1ca107694387b1e74d.i999x999x670

Президент Володимир Зеленський на тлі знищеної росіянами друкарні у Харкові записав відеозвернення до Джо Байдена та Сі Цзіньпіна із закликом долучитися до проведення Саміту миру, який запланований на середину червня у Швейцарії.

Відео опубліковано в соцмережах Голови держави.

– Для них це задоволення – спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною. Немає нації, яка здатна зупинити таку війну лише своїми зусиллями. Потрібна участь лідерів світу, - зазначив Президент Зеленський.

Також у своєму зверненні він відповідає на питання, чи хоче росія діалогу.

– Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на переговорах. Обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля – Саміт миру за участю лідерів, яких Росії не обманути, – додав Президент.

Він нагадав, що Україна разом зі Швейцарією Саміт миру, який розпочне свою роботу 15 червня.

– Ми маємо підтвердження участі вже більш ніж 80 держав і продовжуємо працювати з лідерами, запрошуючи на Саміт. Дякую кожному, хто дійсно допомагає миру. Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до Президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до Президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами. Зусилля світової більшості – це найкраща гарантія виконання зобов’язань. Будь ласка, підтримайте Саміт миру своїм персональним лідерством та участю. Для всіх нас буде задоволенням встановити мир, – резюмував Президент Зеленський.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024