Байден пропустить Саміт миру заради передвиборчого збору коштів у Голлівуді – Bloomberg

  • 15:58
  • 24.05.2024
200217-1_large

Президент США Джо Байден, найімовірніше, пропустить Глобальний саміт миру по Україні у червні. Захід збігається з передвиборчим збором коштів у Каліфорнії, де він має бути присутнім разом із Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими зірками Голлівуду.

Про це повідомляє Bloomberg.

Глобальний саміт миру відбудеться у Швейцарії 15-16 червня після зустрічі «Великої сімки» в Італії. На саміті будуть кілька лідерів G7, але появи ані Байдена, ані його віцепрезидентки Камали Гарріс не очікується, як кажуть джерела.

Байден же після зустрічі G7 на півдні Італії має вилетіти до Лос-Анджелеса для збору коштів, який відбудеться 15 червня. Разом з Клуні та Робертс до нього збираються приєднатися колишній президент США Барак Обама та ведучий нічного телебачення Джиммі Кіммел.

Це рішення, як пише Bloomberg, підкреслює, що Байден «переходить у режим передвиборчої кампанії», прагнучи обійти свого конкурента Дональда Трампа. Причому минулого місяця Трамп вперше затьмарив зусилля Байдена зі збирання коштів на вибори.

Крім того, це може віддзеркалювати песимізм з приводу конференції у Швейцарії. Тим не менш, там візьмуть участь (на тому чи іншому рівні) 70 країн, включаючи таких лідерів, як прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024