Мер Сєнкевич заявив про плани скоротити штат миколаївської мерії на 20%: «У нас дуже розгалужені рівні управління»

  • 11:21
  • 23.05.2024
Снимок экрана 2024-05-22 в 14.18.46

Міжнародна аудит-консалтингова корпорація "Ernst & Young" наразі працює над оптимізацією структури Миколаївської мерії. Планується, що до 20% посадових осіб потраплять під скорочення.

Про це розповів мер Олександр Сєнкевич під час свого брифінгу 21 травня.

Мер зазначив, що компанія вже провела дві стратегічні сесії. В першу чергу оптимізація стосуватиметься рівнів управління, які наразі дуже розгалужені. 

— У нас рівні управління дуже розгалужені. Є мер, заступник мера, керівник департаменту, заступник керівника департаменту, начальник управління, заступник начальника управління, начальник відділу, начальник сектору і так далі. Це буде якраз зменшення через об'єднання цих рівнів управління, залишення статусів деяких департаментів, прибирання секторів і так далі, – зазначив він.

Окрім цього, велика кількість головних розпорядників бюджетних коштів втратять цей статус. Це повʼязано з тим, що деякі розпорядники виконують адміністративні функції, однак їх закупівлі складаються здебільшого з побутових товарів – меблі, папір і тд. Здійснювати ці закупівлі замість них буде виконавчий комітет Миколаївської міськради. За словами Олександра Сєнкевича, це дозволить скоротити бухгалтерів та інших робітників мерії.

— Це 100% не буде стосуватися управління освіти, тому що в них централізована бухгалтерія, вони працюють з великою кількістю суб'єктів освітніх: школи, дитсадки, позашкільна освіта. Тому вони залишаться зі статусом головного розпорядку. Інші будемо ліквідувати, це дозволить зменшити бухгалтерію, – заявив Олександр Сєнкевич.

Мер додав, що процес оптимізації відбуватиметься поетапно – до та після нового року, щоб не паралізувати всю роботу мерії. Також він зазначив, що не у всіх випадках скорочення означатиме звільнення, деяких робітників переведуть на роботу в Центри надання адмінпослуг.

— За мою роботу в міськраді, я зрозумів, що система, яка працює, не може змінити сама себе. Якщо запропонувати людям зміни всередині, то ці люди, які працюють всередині, вони будуть пропонувати лише прості зміни, які не є глобальними і фактично не так сильно впливають на роботу міськради. Вся робота повинна бути розділена на три частини. Це фронт офіс, мідл офіс і бек офіс. Ця концепція була розроблена і представлена «Ernst & Young». Одним з важливих елементів цієї роботи є збільшення кількості адміністративних послуг. Хочу нагадати, що в липні буде завершено ремонт і збільшення ЦНАПу Корабельного району. А також ми знайшли партнерів, які готові нам допомогти створити ЦНАП в Заводському районі. Якась кількість людей може бути переведена туди для надання послуг миколаївцям, – додав він.

Олександр Сєнкевич зазначив, що наразі невідомо, скільки вдасться зекономити бюджетних коштів завдяки оптимізації.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024