«В нас є перелік потреб, а вони з нього обирають»: Мер Сєнкевич розповів, за яким принципом партнери надають Миколаєву гуманітарну допомогу

  • 15:58
  • 22.05.2024
Снимок экрана 2024-05-22 в 14.18.46

Міська влада Миколаєва має вичерпний перелік потреб міста, який за необхідності надається міжнародним партнерам та донорам. Останні в свою чергу обирають, що а якості допомоги можуть передати громаді.

Про це заявив мер міста Олександр Сєнкевич під час свого брифінгу 21 травня.

— Ми централізовано збираємо наші потреби у головних розпорядників коштів. Але іноді буває по іншому. Наприклад, миколаївці, які проживають в Італії, вийшли на консула та запропонували переслати в Миколаїв 25 тисяч шприців. Але є проблема, що в них є термін придатності, це пʼятикубові шприці і він не такий великий. І є проблема з тим, щоб їх сюди доставити, бо це завжди коштувало дорого і могло б вийти так, що поки їх доставлять, частину нам довелось би утилізувати, бо вийшов термін придатності, - зазначив мер.

Він додав, що у переліку є різні пункти, зокрема транспорт, техніка, механізми і тд.

— І коли нас питають, чим вони можуть допомогти, ми надсилаємо їм ці листи і вони обирають з цього переліку. Інша ситуація зараз буде з Німеччиною, в них буде схема з муніципальним співробітництвом і ми працюватимемо в інших спосіб. Всі муніципальні партнерства між містами Німеччини тепер мають працювати не по окремим своїм програмам, а є загальнонаціональні пакети і муніципальна влада може обрати два з 10 пакетів на власний розсуд, - додав він.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024