У Миколаєві планують побудувати завод з переробки будівельного сміття – японська JICA вже передає для нього необхідну техніку

  • 10:53
  • 22.05.2024
4d4ad73-musoropererabatyvayuschiy-zavod-kiev (1)

Японське агенство міжнародного співробітництва (JICA) планує побудувати в Миколаєві завод з переробки твердих побутових відходів, які залишаються внаслідок руйнувань обʼєктів після російських обстрілів. В рамках реалізації цього проєкту Миколаїв вже отримав дороговартістне обладнання.

Про це розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич під час брифінгу 21 травня.

За його словами, він разом зі своїм заступником Сергієм Коренєвим двічі їздили до Японії, де доповідали та захищали різні проєкти. Один з проєктів – це управління побутовими твердими відходами.

— Власне ми вже отримали дуже серйозну техніку на 1 мільйон євро. Я навмисно не кажу, яка це техніка, щоб знову ж таки не прилетіло туди де вона стоїть і працює. Інше питання, це додаткове обладнання для переробки цього сміття. Це не буде якась окрема фірма, яка буде цим оперувати. Це робитиме місто. Ми зараз продовжуємо отримувати це обладння, потім будемо навчати наш персонал і власне головне завдання цієї роботи це якраз переробка будівельного сміття, яке залишається після вибухів, – зазначив мер.

Також Олександр Сєнкевич додав, що після того як буде реалізовано цей проєкт одразу почнуть працювати над будівництвом асфальтового заводу, "який використовуватиме ці "секонд-хенд" будівельні матеріали, щоб будувати дороги і так далі". Для нього шукатимуть окреме фінансування. 

— Тобто це такі великі проекти. Цим напрямком займається Сергій Корєнєв і, я думаю, що найближчим часом він вийде до вас з брифінгом і докладно розповість про це, бо він займається цим від ідеї до реалізації, – резюмував він.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024