У Зеленського розповіли, які «фундаментальні речі» планує зафіксувати Україна на Саміті миру

  • 07:50
  • 21.05.2024
200014-1_large

Під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії, потрібно буде зафіксувати три фундаментальні речі, які мають підкреслити прагнення учасників завершити війну.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі 24 каналу.

Насамперед, йдеться про кількість учасників. Подоляк наголосив, що Україні важливо, щоб на саміті були присутні країни Глобального Півдня.

– Для того, щоб з нейтральними країнами проговорити концепцію міжнародного права як такого. Тому що росія її обнулила. На сьогоднішній день немає жодного міжнародного права. Це все, як на мене, має вигляд фікції, – вважає Подоляк.

Другий момент – на саміті потрібно буде зафіксувати, що таке «справедливий мир». А третій – обговорити тиск санкцій на агресора, оскільки зараз росія продовжує спокійно почуватися на глобальному ринку.

– У країни-агресора є доходи, можливість торгувати з будь-якими країнами. Санкції працюють не в повному обсязі. Якщо цього не буде виправлено, то росія показує приклад для інших країн, що можна порушувати будь-які правила, а відповідальності за це не буде, – заявив Подоляк.

Новини

27 липня 2024
26 липня 2024
25 липня 2024