У Миколаєві запровадили моніторинг цін на матеріали при виконанні робіт департаментом ЖКГ

  • 11:34
  • 15.05.2024
13.05.2024_

Відтепер Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради буде моніторити ціни на основні матеріальні ресурси, що використовуються при виконанні робіт та наданні послуг поточного ремонту. Тобто на будівельні матеріали, вироби і комплекти, загальна вартість яких перевищує 40 000 грн.

Моніторинг буде здійснюватись за трьома напрямками: шляхом отримання комерційних пропозицій, шляхом проведення моніторингу системи Прозорро і шляхом оцінки відкритих джерел. На підставі цієї інформації буде виводитись середня ціна і оприлюднюватись на сайті. Департамент ЖКГ, відповідно до цього рішення, має враховувати даний моніторинг при складанні своїх кошторисів.

Відповідне рішення було затверджено під час засідання виконкому міськради 8 травня.

Новий уніфікований підхід до моніторингу цін дозволить отримати обгрунтовані ціни на будівельні ресурси та мінімізувати корупційні ризики у закупівельних процесах.

«Це робиться для можливості формування обґрунтованої ціни департаментом ЖКГ при здійсненні тих чи інших робіт», – резюмувала Шуліченко.

Перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков додав, що прийняття цього рішення є ще одним кроком до створення більш прозорого та ефективного середовища в міській раді та її виконавчих органах.

Під час голосування члени виконкому одноголосно підтримали запровадження моніторингу цін.

Департамент економічного розвитку буде здійснювати моніторинг кожні 2 місяці. Результати будуть розміщені на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради у зручному для обробки форматі.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024