Буданов очікує, що росія незабаром розпочне наступ на Сумщину

  • 16:29
  • 14.05.2024
c0349a2-budanov690

У ГУР Міноборони очікують, що росіяни продовжуватимуть активні атаки Харківщини ще близько трьох днів, після чого почнуть наступ на Суми.

Про це очільник ГУР Кирило Буданов розповів 13 травня в інтервʼю The New York Times.

Буданов вважає, що російські атаки мають на меті розтягнути резерви українських військ і відволікти їх від участі в бойових діях в інших регіонах.

За його словами, українська армія намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити свою оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

– Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає, — каже Буданов.

Він також зазначив, що російські атаки розраховані на те, щоб посіяти паніку і розгубленість у регіоні.

– На цей час наше завдання — стабілізувати лінію фронту, а потім почати відтісняти їх назад через кордон, — сказав він, додавши, що приплив українських резервів частково зірвав російські плани.

За оцінками очільника ГУР, українські війська зможуть укріпити свої позиції й стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Водночас він очікує наступу росіян у Сумській області.

Павло Величко, український офіцер, який служить поблизу російського кордону в Сумській області, повідомив, що останнім часом почастішали російські обстріли околиць Сум.

– Я не знаю, чи це щось означає, тому що ті місця і так часто обстрілювали. У будь-якому випадку ми перебуваємо у повній бойовій готовності, — додав він.

Тим часом на Сумщині продовжується евакуація з прикордонних населених пунктів, а 13 травня почали евакуювати і жителів Білопілля та Ворожби, повідомили в ОВА.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024