Фокус на допомозі Україні: Миколаїв відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії

  • 09:19
  • 02.05.2024

У вівторок, 30 квітня, у Миколаїв з робочим візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейн.

Під час візиту відбулася зустріч із начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, у межах якої сторони обговорили вже існуючу та подальшу співпрацю Республіки Індія з регіоном. 

За словами Харш Кумар Джейна, компанії Індії мають вже понад 45 років досвіду співпраці з Миколаївськими науковими підприємствами. І цей досвід повністю виправдав їх очікування та дотепер задовольняє вимоги у роботі з регіоном.

«На сьогодні, з огляду на ризики, пов’язані з війною в Україні, ми маємо певні складнощі щодо повноцінного впровадження спільних проєктів. Проте, головний фокус нашої уваги наразі – активна допомога Україні, яка відбувається не лише на урядовому рівні, але й на рівні бізнесу», – додав він.

Крім того, як зазначив Харш Кумар Джейн, Республіка Індія планує виділити фінансування на відбудову освітніх закладів України та програму для вчителів, а також планує реалізувати програму розвитку інфраструктури місцевих громад в Україні, відповідно до якої здійснюватиметься реконструкція пошкоджених внаслідок російської агресії обʼєктів інфраструктури Миколаївщини та України вцілому.

Своєю чергою Віталій Кім подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Індія в Україні за всебічну допомогу, якою їх країна продовжує активно забезпечувати українців.

«Для нас надважливо мати міцні відносини з кожним іноземним партнером, який підтримує Україну. Наша сила у єдності, лише так ми зможемо вистояти, і головне – зупинити прояви тероризму з боку країни-агресора», – підкреслив начальник ОВА.

Зазначимо, що у засіданні також взяли участь народний депутат Олександр Пасічний, заступник начальника ОВА Микола Марінов, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко.

Новини

17 травня 2024
16 травня 2024
15 травня 2024