«Два роки вживаємо, а належного аналізу нема»: у Миколаєві пропонують запровадити програму контролю якості питної води

  • 08:18
  • 30.04.2024
voda

Депутатка Миколаївської міської ради Олена Кісельова запропонувала розробити програму контролю якості питної води, зокрема у артезіанських свердловинах.

З ініціативою вона виступила у четвер, 25 квітня, під час засідання сесії міської ради, пишуть «НикВести».

Депутатка нагадала, що раніше у Миколаєві діяла лабораторія, яка моніторила якість харчових продуктів та інші аспекти і фінансувалась за рахунок місцевого бюджету. Оскільки зараз контроль за якістю води є необхідністю Олена Кісельова зазначила, що потрібно розробити програму, яка включатиме створення лабораторії та забезпечити її фінансування, щоб щоденно контролювати якість води, якою користуються місцеві жителі.

— Доручити департаменту ЖКГ та всім іншим особам розробити програму по контролю якості питної води, особливо в артезіанських свердловина, щоб здійснювати чесний контроль якості води, яку ми споживаємо і носимо в тих баклажках. Раніше в Миколаєві за рахунок місцевого бюджету діяла лабораторія яка була утворена органом місцевого самоврядування, і слідкувала за контролем як харчових продуктів, так і інших обов'язків. Потрібно брати відповідальність за це і вкладати кошти. Ми вже два роки споживаємо цю воду, а контролю належного якістю води, – повідомила вона.

Голова Миколаївської ОВА, депутат Миколаївської міськради Віталій Кім запропонував замість створення програми спочатку перевірити якість води Держпродспоживслужбою.

— Можливо перевіримо це належними органами, як Держпродспоживслужба і накажемо тих, хто не виконує обов'язки, якщо їм передали ці свердловини комунальні підприємства? Нащо створювати додатковий орган, якщо є виконавчий, який повинен це роботи? – запропонував він.

Секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько заявив, що на наступному засіданні сесії виконавці програми «Питна вода» нададуть звіт щодо здійснення контролю якістю в точках видачі води. 

 

Новини

17 травня 2024
16 травня 2024