У Баштанському будинку культури облаштують найпростіше укриття

  • 12:55
  • 20.04.2024

У місті Баштанка Миколаївської області планують відремонтувати підвальне приміщення, щоб місцеві мали можливість використовувати його як найпростіше укриття. 

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».

Укриття буде розташоване у підвальному приміщенні Баштанському міському будинку культури за адресою вулиця Героїв Небесної Сотні, 40.

На ремонтні роботи відділ розвитку культури і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради планує витратити 445 тисяч 387 гривень.

Згідно тендеру, підрядник повинен оновити стіни, стелі, сходи та підлогу, також має бути оновлена вентиляційна система. В укритті має бути облаштований санвузол — зокрема ці роботи включають демонтаж окремих ділянок внутрішніх стін та прокладання трубопроводів водопостачання. У санвузлі також мають бути встановлені умивальники та світильники. 

Аукціон запланований на 29 квітня, а закінчення ремонтних робіт замовник очікує вже 12 травня. Начальник відділу розвитку і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради Ірина Ботезат пояснила, що цього часу достатньо, тому що частина роботи вже зроблена.

— Я хочу щоб ті, хто знайдуть та виграють тендер, оптимально швидко почали роботу. Я ставила мінімальні терміни, тому що хочу, щоб все зробили швидко. Попереду літо і молоді, яка буде гуляти, немає де сховатись під час повітряної тривоги, — сказала Ірина Ботезат у коментарі.

За словами начальниці відділу укриття розташоване в центрі міста та є єдиним укриттям для цивільного населення поблизу.

Сховище розраховане на 300 осіб і складається з великої зали та трьох кімнат. Зайти в укриття містяни зможуть за допомогою двох входів — один з будівлі Будинку культури, а інший — з двору.

— Ми хочемо що це було не просто укриття, а й додатковий простір для молоді та дітей. Для дітей там будуть стільці, настільні ігри. Ми хочемо, щоб люди мали можливість цікаво провести час, перебуваючи у безпеці, — сказала Ірина Ботезат.

Після закінчення ремонтних робіт начальниця відділу розвитку і туризму планує залучити молодь громади для розмалювання кімнат укриття. 

— Мені здається, що якщо вони приєднаються — тоді вони будуть більш цінувати його.  Я хочу щоб це була ініціатива дітей та молоді. Вони вже питають коли можна буде почати. Я кажу: «зараз закінчимо ремонт і креативно розфарбуємо», — додала Ірина Ботезат.

Новини

3 травня 2024
2 травня 2024