Time включив Андрія Єрмака в сотню найвпливовіших людей планети. Він єдиний українець у переліку

  • 14:27
  • 18.04.2024
630_360_1663073592-255

Американський журнал Time оприлюднив свій щорічний список 100 найвпливовіших людей планети. До переліку ввійшов один українець — голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Його кандидатуру номінував колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. У своїй колонці він називає Єрмака «людиною, яка відіграє центральну роль» у забезпеченні роботи українського уряду.

– Після повномасштабного вторгнення він доніс послання Зеленського до світу, створивши міцну мережу друзів України — від Заходу до Глобального Півдня, обʼєднавши їх навколо різних питань — від санкцій до довкілля. У визначний момент для України та демократії Андрій Єрмак не лише став рішучим лідером, але й довів, що ним є, — зазначив Расмуссен.

Єрмак потрапив до категорії «Лідери» разом з президентом Аргентини Хавʼєром Мілеєм, главою уряду Польщі Дональдом Туском і вдовою російського політика Олексія Навального Юлією. Навальну поставили на чолі цієї категорії.

Категорію «Артисти» очолила Дуа Ліпа — британська співачка косовського походження, авторка пісень, дизайнерка і модель. У списку також опинилися зірка «Світу Дикого Заходу» Джеффрі Райт й американський письменник і музикант Джеймс Макбрайд.

Головною «Іконою» стала Тараджі Пенда Генсон — американська акторка, співачка, письменниця і захисниця прав тварин. Серед «ікон» також співачка Кайлі Міноуг, актор Майкл Фокс, режисерка Софія Коппола, японський режисер анімаційних фільмів Хаяо Міядзакі.

Новини

1 травня 2024
30 квітня 2024