«Діти з батьками звідти поїдуть», — в МОН пропонують будувати підземні школи в Миколаєві, щоб не втратити учнів

  • 08:18
  • 18.04.2024
zobrazhennya_2024-03-27_113615299

Навчальні заклади прифронтових міст, зокрема Миколаєва необхідно переводити до офлайн-навчання, щоб не втратити учнів. Для цього необхідно будувати в регіонах підземні школи.

В ефірі національного телемарафону у понеділок, 17 квітня, заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький заявив, що таке будівництво має стати пріоритетом уряду, пишуть «НикВести».

За майже чотири роки дистанційного навчання у нинішнього покоління школярів та студентів погіршився рівень знань та комунікаційних навичок, каже посадовець. Михайло Винницький наголосив, що влада має створити безпечні умови навчання, щоб не втратити дітей у школах Харкова, Одеси, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпра тощо.

— Вже 4 роки ми є в онлайн-режимі: ковід, повномасштабне вторгнення. В нас достатньо освітніх втрат, питання не в знаннях. Питання не в тому, що діти знають менше, але але в них є певні навички, які не настільки розвинуті, які мали б бути. Це соціалізація, групова робота, презентація. Ми росли в суспільстві, де ми особисто між собою спілкувались. Ми маємо повернути дітей до особистого спілкування — це пріоритет. Але очевидно, що пріоритет і безпека. Тому ми виходимо на пріоритет загальноурядовий, що в нас мають зʼявитись, особливо в таких містах, як Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Дніпро, Одеса нормальні підземні школи. Тому що, якщо ми цього не будемо мати, наші діти разом з батьками виїдуть з цих територій, а це крок назустріч нашому ворогу. Ми не можемо таке дозволити, — заявив посадовець.

При цьому він зазначив, що даний проєкт коштуватиме «мільярди бюджетних коштів».

— Але це неймовірно дорога справа. На будівництво таких укриттів підуть мільярди бюджетних коштів. В нас є донори, які нам допомагають, але роботи ще багато, — додав Михайло Винницький.

 

Новини

1 травня 2024
30 квітня 2024
29 квітня 2024