Замах на керівництво Херсонської ОВА: СБУ затримали російського агента

  • 20:23
  • 16.04.2024
287377_661e306b1d3b93_10897714

СБУ затримала агента РФ, який наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської ОВА.

Про це повідомили в СБУ.

За інформацією слідства, чоловік під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’єктами на Херсонщині.

Для збору розвідданих російський агент видавав себе за водія таксі та їздив по місту у власному авто, в якому встановив прихований відеореєстратор. Він намагався одержувати «потрібні» відомості, заводячи довірливі розмови зі своїми пасажирами, зазначили в СБУ. 

Так, отриману інформацію підозрюваний месенджером передавав окупантам для підготовки прицільних ударів по місту, із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе.

У ході розслідування стало відомо, що чоловік причетний до спроб замаху на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Саме за координатами та «підказками» агента росіяни намагались поцілити по автомобілю посадовця російським FPV-дроном.


Дрон, яким намагалися поцілити по авто керівництва Херсонської ОВА.Дрон, яким намагалися поцілити по авто керівництва Херсонської ОВА. Фото: СБУ

Відомо, що безпілотник був оснащений пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, що мав підірвати транспортний засіб, в якому перебував посадовець. Дрон було нейтралізовано, повідомили в СБУ.

За даними слідчих, затриманим є 55-річний місцевий житель, який дистанційно працював на російську спецслужбу через знайомого. Ним виявився колишній місцевий житель, який після повномасштабного вторгнення втік до Росії і почав працювати на воєнну розвідку РФ. 

Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін прокоментував інформацію про спробу замаху на його життя. Він заявив, що знав, на що йде, коли погодився працювати в прифронтовому регіоні. Також він подякував СБУ за проведену операцію та викриття колаборанта.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024