На відновлення пошкоджених багатоповерхівок у Миколаєві цьогоріч збираються витрати ₴45 млн

  • 14:57
  • 17.04.2024
55_main-v1679102098

У 2024 році на відновлення пошкоджених або зруйнованих багатоквартирних будинків планують витратити з бюджету Миколаєва 45 мільйонів гривень.

Про це у коментарі «НикВести» повідомили заступники директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Артем Сапожник та Ігор Набатов. 

Наразі у місті відновлюють шість багатоповерхівок, які були зруйновані внаслідок ракетного удару, сказав Артем Сапожник. Це будинки за адресами: Райдужна 59, Райдужна 61, Адміральська 36, Ясна Поляна 1А, Архітектора Старого 10Б, Адміральська 21.

 — Плани грандіозні. Хочеться зробити якомога більше. На сьогодні ми відновлюємо шість житлових будинків, там тривають роботи.У нас є фінансовий ресурс – близько 45 мільйонів гривень. Але у цих грошах є й ті будинки, по яким ми, наприклад, робимо покрівлю. Тобто це взагалі на статтю капітального ремонту, – сказав він. 

Цього року планують розпочати відновлення ще трьох будинків: оголосити тендер, обрати підрядника та укласти договір, додали в депаратменті: «Будемо намагатися встигнути до кінця цього року, але це плани». 

Водночас ще 8 будинків, з яких вже розроблено проєктну документацію, планують відновити за кошти донорів з допомогою Міністерства з розвитку громад, територій та інфраструктури.

— Це значно пошкоджені будинки, там буде пряме влучання. Серед них є проспект Миру 70А, проспект Миру 70Б, Адміральська 21, Крилова 12/2, Набережна 27, Херсонське шосе 92. Це будинки, по яким розроблені ПКД, але фінансування недостатньо, – сказав Ігор Набатов.

Загалом у Миколаєві відновили близько 30% пошкоджених або зруйнованих будинків, сказав Артем Сапожник. Зокрема, минулоріч повністю відновили чотири зруйновані багатоповерхівки, в семи – капітально відремонтували покрівлю. Ще 132 будинки, які мали незначні пошкодження, відновили поточним ремонтом.

Водночас минулого року департамент ЖКГ розробив 24 проєктні документації на відновлення будинків, сказав Артем Сапожник: «Це будинки, які мають значну ступінь пошкодження. А також ми провели біля 100 технічних обстежень». 

— Минулого року ми дійсно хотіли відремонтувати більшу кількість будинків. Чотири будинки ми відновили повноцінно, відновлення ще одного будинку ми почали минулого року, але ще не завершили. Тому що у процесі зʼясувалося, що там треба додаткові роботи і це потребувало часу. Але ми будемо займатися цим у поточному році, – сказав він.

Новини

30 квітня 2024
29 квітня 2024