У Миколаєві запрацював креативний хаб «Спільна мова»

  • 09:19
  • 17.04.2024
hab

У Миколаєві по вулиці Казарського на базі філії № 15 Центральної бібліотеки імені Кропивницького відкрився креативний хаб «Спільна мова». Такий сучасний простір створив благодійний фонд «МЕТА» за підтримки благодійної організації ADRA Ukraine. Проєкт реалізувався в рамках програми «Підтримка ініціатив громад» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

Про це ідеться в сюжеті ТРК "МАРТ".

- Чим нас зацікавив цей проєкт?… Ми хотіли підтримати мешканців саме цього мікрорайону. Тому що він є найвіддаленішим в місті. Ми розуміли, що тут через низьку вартість житла дуже багато переселенців. І оскільки діти наразі навчаються онлайн, хотілося підтримати створення ось такого простору, де вони зможуть цікаво проводити своє дозвілля, – розповіла координаторка програми Ірина Бояр.

Хаб «Спільна мова» – це простір, де миколаївці зможуть цікаво та з користю проводити свій вільний час, адже він створює можливості для морального відпочинку, а також розвитку творчих здібностей у дітей, підлітків та дорослих.

- Так як наша бібліотека знаходиться у віддаленому мікрорайоні, ми по суті є єдиним соціокультурним центром, де жителі мікрорайону можуть відпочивати, спілкуватися і творчо розвиватися. Креативний хаб – це багатофункціональний простір з різними локаціями. Тут виставкова зона, освітня зона, творча зона, мультимедійна, – поділилась завідувачка бібліотеки-філії Людмила Дарнапук.

Уже в день відкриття нового простору, там відбулось декілька тематичних зустрічей. Фахівці групи гуманітарного розмінування Норвезької Народної допомоги провели для юних відвідувачів навчання з протимінної безпеки.

- Працюючи в Миколаївській області ми бачимо, що багато є випадків, і, на жаль, вони мають місце не тільки в Миколаївській області, а й в Сумській. Я сама з Сумщини. Діти знаходять вибухові предмети і завдають шкоди своєму здоров`ю. Я завжди люблю працювати з дітьми. А сьогодні тут така атмосфера! Мені дуже подобається, коли діти такі жваві, коли вони відповідають на всі запитання. Вони знають відповіді. Але їм все це необхідно нагадувати, – зазначила керівниця групи гуманітарного розмінування Світлана Прокопенко.

На згадку діти отримали книги з тематичними коміксами, розмальовки та квести. Завершилось відкриття хабу майстер-класом від миколаївської мастрині Ольги Тарасової. Разом з нею відвідувачі вчились виготовляти оберегові ляльки-мотанки «Янгол».

Новини

30 квітня 2024
29 квітня 2024
28 квітня 2024