Зеленський: Росіяни знищили Трипільську ТЕЦ, бо в України скінчилися ракети для її захисту

  • 16:29
  • 16.04.2024
Снимок экрана 2024-04-13 в 18.54.14

Російському війську вдалося повністю знищити Трипільську ТЕЦ, тому що в України закінчилися ракети для її захисту.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтервʼю PBS.

За його словами, на Трипільську ТЕЦ летіло 11 ракет. Перші сім ракет українська ППО знищила. Ще чотири — знищили Трипільську станцію.

– Чому? Тому що було ракет — нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля, — наголосив Зеленський.

Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині й одна з найбільших в Україні. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області.

– Коли говорять, що союзники не можуть нам дати ту чи іншу зброю або не можуть бути в Україні тими чи іншими силами, бо тоді буде сприйматися, що Україна затягнула НАТО у війну. Тому після недавньої атаки я хочу поставити вам запитання: Ізраїль у НАТО чи ні, — додав президент.

І зазначив, що країни НАТО і їхні союзники захищали Ізраїль і показали Ірану, що Ізраїль був не сам.

– І це був урок, це відповідь усім, хто каже, що Україні треба допомагати дуже обережно, щоб не втягнути країни НАТО у війну, — сказав Зеленський.

Відомо, що коли Іран атакував Ізраїль дронами й ракетами, США разом із союзниками допомогти відбити повітряну атаку. Коли ж радника Білого дому США Джона Кірбі запитали, чому американські війська не можуть збивати іранські дрони над Україною, як зробили це над Ізраїлем, той відповів: «Це різні конфлікти, різний повітряний простір, різні загрози».

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024