YouTube дозволятиме дітям лише читати коментарі за згодою батьків, але не залишати своїх

  • 07:17
  • 16.04.2024

YouTube готує оновлення для батьківського контролю. Після повного відімкнення коментарів для дітей, їх можуть знову увімкнути. Але лише для читання.

Про це пише TechCrunch.

Поки офіційно компанія не повідомляла про це у своєму блозі, тож нині незрозуміло, у яких країнах і коли запрацює нововведення. Але видання показує листи від компанії батькам, які контролюють облікові записи своїх дітей.

Зображення YouTube взяте із сайту TechCrunch

У них йдеться про те, що вже в найближчі тижні зміняться два із трьох доступних налаштувань: «Досліджувати більше» та «Більшість з YouTube». Перше дозволяє дітям дивитися відео з рейтингом від 13 років. Друге пропонує трохи старшим доступ до більшості вмісту YouTube, окрім контенту з рейтингом для дорослих.

У цих налаштуваннях перегляд коментарів зроблять за замовчуванням, але написати власний або долучитися до живого чату буде неможливо. Якщо ж батьки проти відкриття коментарів, вони можуть поставити для своєї дитини налаштування «Дослідження», орієнтоване на глядачів від дев’яти років і, як правило, яке є першим кроком після YouTube Kids. 

Змінювати налаштування можна з батьківських налаштувань на YouTube або за допомогою програми батьківського контролю Google Family Link. Переглянути історію на пристрої дитини можна у розділі «Моя активність». Налаштування не будуть застосовуватись, якщо дитина не користується YouTube безпосередньо: наприклад, у разі перегляду вбудованого контенту на сторонньому сайті.

Як пише TechCrunch, це одне з найбільших оновлень після запуску батьківського контролю у 2021 році. До цього вводилися обмеження на повторний перегляд деяких тем, а також оновлені нагадування про «перерву» та «час спати».

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024