Війська рф влітку можуть піти в наступ у 4 областях і на Харків – FT

  • 08:18
  • 14.04.2024
193382-uk

Війська країни-агресора можуть готувати широкомасштабний наступ наприкінці весни або влітку з наміром захопити більше території Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Про це пвідомляє Financial Times, із посиланням на українських та західних посадовців.

– Росія, можливо, готується до великомасштабної атаки наприкінці весни або влітку в надії захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей... Чиновники в Києві також стурбовані тим, що Москва може планувати напад на Харків, друге за величиною місто України на північному сході, – йдеться у повідомленні видання.

Зазначається, що країна-агресор мобілізує сотні тисяч військовослужбовців і обстрілює Харків ракетами в рамках підготовки.

При цьому, основні зусилля росії зараз зосереджені навколо міста Часів Яр, яке розташоване всього за 15 км на захід від Бахмута.

– Імовірно, це буде важлива битва. Часів Яр розташований на зручній для оборони височині. Якщо Росія візьме місто, вони потенційно можуть збільшити швидкість просування вглиб Донецької області в рамках очікуваного літнього наступу, – сказав Роб Лі, старший науковий співробітник Євразійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024