«Алея слави у Миколаєві»: загиблих українських захисників ховатимуть на Новоматвіївському кладовищі

  • 14:57
  • 11.04.2024
287131_661688af365783_54658222-2

На міському кладовищі у Баловному в Миколаєві буде створено «Алею Слави», де ховатимуть загиблих військовослужбовців, які віддали своє життя за незалежність та суверенітет країни.

Відповідне рішення було прийнято у середу, 10 квітня, на засіданні виконавчого комітету Миколаївської міської ради, пишуть «НикВести».

Мова йде про кладовище, що розташоване у мікрорайоні Матвіївка Центрального району Миколаєва. Сектор «Алея слави» призначений для поховання військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули під час бойових дій з Російською Федерацією. Також там будуть поховані військові, сім'ї яких проживають у Миколаївській області. На цьому кладовищі заборонено поховання членів родини померлих в існуючі могили чи надання окремого місця у секторі почесних військових поховань.

Кожна могила у секторі буде містити намогильну споруду усталеного зразка та флагшток з державним прапором. Пам’ятники виготовлятимуть з природнього каменю чорного кольору, з карбуванням портрету загиблого, інформації про нього, а також символів національної гідності. Прапори будуть замінюватися не рідше одного разу на рік.


Загальний вигляд «Алеї Слави» у Миколаєві за рішенням виконкомуЗагальний вигляд «Алеї Слави» у Миколаєві за рішенням виконкому

Цей сектор також буде місцем проведення офіційних заходів з вшанування загиблих захисників, що відбуватимуться з нагоди пам'ятних дат.

Перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков зауважив, що на найближчій сесії міськради планується виділити кошти на встановлення надмогильних споруд.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024