«Дрони у війні скажуть одне з вирішальних слів, і це має бути українське слово», - Зеленський

  • 16:59
  • 02.04.2024
зел

Дрони стануть одним із вирішальних факторів у війні проти рф.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.

Він провів тривалу й дуже детальну нараду з військовими та урядовцями щодо дронів, усіх необхідних видів безпілотників – від FPV до ударних дронів, які “показують відмінні результати в глибоких ударах по воєнному потенціалу росії”. 

- Говорили і про нюанси виробництва, і про підтримку та фінансування, про контракти, про необхідну гнучкість у визначенні пріоритетів. Саме те, чого вимагає війна, повинне вироблятися нашим оборонно-промисловим комплексом – стільки, скільки потрібно, так вчасно, як потрібно. 

- Очевидно, що дрони в цій війні скажуть одне з вирішальних слів для перемоги, і це має бути українське слово, українські дрони, українська перемога, а отже, потрібно більше й більш ефективних українських безпілотників. Можемо це забезпечити… Кожен в уряді України, кожен у Силах оборони та безпеки України, хто відповідає за цей напрямок безпілотників, чітко знає свої завдання. Час, оперативність у виконанні завдань матиме вирішальне значення, - сказав Зеленський. 

Говорили також на нараді про системи радіоелектронної боротьби. Україна зараз має відчутну кількість розробок, “достатньо велике бажання наших виробників зміцнити нашу оборону засобами РЕБ”, зазначив Президент.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024