Сирський про можливий наступ на Харків: місто може стати для росіян фатальним

  • 17:39
  • 29.03.2024
сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що якщо російські війська знову спробують наступати на Харків, місто може стати для них «фатальним».

Він сказав про це в інтерв'ю «Укрінформу».

За словами Сирського, ЗСУ не ігнорують будь-якої інформації про підготовку окупантів до наступу та вживають усіх заходів для реагування. Зокрема, наразі проводиться великий комплекс робіт із фортифікаційного обладнання територій та позицій, встановлюється комплексна система загороджень, проводиться планування застосування військ у разі наступу.

– Ми вже маємо досвід бойових дій у Харківській області, нам вдалося «прорахувати» противника та звільнити значну частину Харківщини. Саме тоді відбувся масштабний обвал російського фронту. Якщо росіяни рушать туди знову, Харків стане для них фатальним містом. Але, звісно, кожна військова операція по-своєму унікальна, і просто скористатися її умовною калькою у наступній ситуації на фронті не вдасться за жодних умов. Сучасна війна – це математична задача із сотнями змінних, в якій кожен складник може мати вирішальне значення, – сказав він.

Нагадаємо, у березні одразу кілька російських видань написали про плани володимира путіна захопити Харків. Зокрема, за інформацією «Верстки», російське військове командування сподівається за допомогою збільшення чисельності військ у майбутньому «провести наступальну операцію з оточення Харкова». А «Медуза» писала, що захопивши Харків, путін навіть нібито може закінчити «СВО».

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024