На Миколаївщині жінка отруїлась чадним газом – її непритомною знайшла донька, яка приїхала в гості

  • 10:33
  • 18.03.2024
5f82b40c53f2f

У суботу, 16 березня, у селі Благодатне Первомайської територіальної громади 64-річна жінка ледь не вмерла через отруєння чадним газом.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Миколаївській області.

Зазначається, що о 18:55 від чергового лікаря Первомайської міської багатопрофільної лікарні до рятувальників надійшло повідомлення про те, що до них поступила жінка з ознаками отруєння чадним газом.

Під час з'ясування обставин стало відомо, що жінку 1960 р.н. у стані без свідомості знайшла її донька, яка приїхала в гості. 

Медики госпіталізували постраждалу до лікарні, де вона наразі отримує медичну допомогу. Попередня причина отруєння — порушення правил експлуатації пічного опалення.

– Чадний газ, який в народі ще називають "ласкавий вбивця", дуже небезпечний, адже він не має ані запаху, ані кольору. Отруєння відбувається поступово та у людини дуже мало шансів вчасно виявити перші симптоми. Профілактикою є суворе дотримання правил пожежної безпеки в побуті, періодичне провітрювання приміщення, а також встановлення спеціальних датчиків чадного газу в приміщенні. Бережіть себе та своє життя, – звертаються рятувальники.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024