Українські полярники знайшли пару пінгвінів, яка звела гніздо на висоті 300 метрів

  • 07:17
  • 18.03.2024

Полярники з української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді помітили субантарктичного пінгвіна, який разом зі своєю парою облаштував гніздо на висоті майже 300 метрів над рівнем моря.

Відео біолога Вадима Ткаченка поширив Національний антарктичний науковий центр.

– Знаєте, чим особливий цей субантарктичний пінгвін? Він зі своєю парою облаштував гніздо на висоті... майже 300 метрів над рівнем моря. Для розуміння, як це високо: біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко, що рахував птахів, спускався звідти понад пів години, — йдеться в повідомленні.

Пінгвіна-верхолаза з пташеням вчений виявив на мисі Туксен півострова Київ. Він розташований неподалік острова Галіндез, де базується українська станція «Академік Вернадський».

До того найвищими точками, де науковцю зустрічалися гнізда, були скелі на островах Бут та Ховгард висотою 180 метрів над рівнем моря.

Загалом субантарктичні пінгвіни люблять робити гнізда на підвищеннях, адже так менше шансів, що їх засипле снігом, і відповідно — більше шансів на успішне виведення потомства. Але чому деякі пташки забираються аж так високо — вчені поки не мають логічного пояснення, кажуть в антарктичному центрі.

– Найімовірніше, на час початку гніздування мало вільних від снігу ділянок, тож пінгвіни забираються повище, де швидше сходить сніг. А може, їм просто подобається чудовий вид на Антарктику, який відкривається з таких місць, — пожартували науковці.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024