В Одесі посадовці міськради та КП щомісяця збирали до ₴500 тисяч хабарів за незаконну зовнішню рекламу

  • 16:59
  • 04.03.2024
9364fb733c7d2e3486bcdd62d5b7cdf5.i999x999x670

В Одесі підозри отримала група посадовців міської ради. Слідство вважає, що вони збирали до півмільйона гривень хабарів на місяць за розміщення реклами без дозволів.

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції.

Викрили механізм вимагання неправомірної вигоди від місцевих підприємців. До організації злочину причетні посадові особи структурного підрозділу міськради, що займається питаннями розміщення реклами, та комунального підприємства.

– За розробленим планом службовці комунального підприємства фіксували порушення правил розміщення реклами на фасадах закладів, а саме – розміщення без дозвільних документів. Однак, разом із документами щодо необхідності демонтажу рекламних конструкцій заклади отримували реквізити банківських рахунків. Грошові перекази від підприємців дозволяли службовим особам «не помічати» в подальшому порушення, а власникам реклами – уникати демонтажу, - пояснили в поліції.

Як встановили слідчі, щомісяця посадовці Одеської міської ради отримували від 300 тисяч до 500 тисяч гривень хабаря.

Крім того, встановили факти їхньої причетності до організації ще однієї схеми – незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України. 29 лютого поліцейські провели 15 обшуків. Службовцю структурного підрозділу міськради та двом посадовцям комунального підприємства повідомили про підозру. 

Наразі встановлюється коло осіб, які були залучені до виготовлення підробних медичних документів для ухилянтів та до корупційної схеми розміщення реклами.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024