Страхування від воєнних ризиків у Чорному морі розширили на всі невійськові вантажі

  • 14:57
  • 02.03.2024

Програму доступного страхування суден Unity Facility розширили на всі невійськові вантажі, зокрема для контейнерів, залізної руди та сталі. Цю програму реалізують компанії Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України,

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Розширення страхування є важливим для експорту металургійної продукції. Цей сектор сильно постраждав від повномасштабного вторгнення. У 2023 році порівняно з 2021 роком виробництво сталі в Україні скоротилося в 3,4 рази, а експорт металургійної продукції — у кілька разів.

Також страхування суден може збільшити обсягів експорту всіх несировинних продуктів.

Завдяки Unity Facility ставки страхування на комерційному ринку знизилися вдвічі. Зараз ставка в рамках Unity становить 0,75% для агропродукції. До страхового інструменту UNITY мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден та українські експортери.

Програма Unity Facility створена, щоб забезпечити доступне страхування від воєнних ризиків постачання зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі. Вона стартувала в листопаді 2023 року. Крім зерна, Unity Facility тепер забезпечує покриття для іншої експортної продукції України, включаючи залізну руду, сталь, електрообладнання та корми для тварин.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024