Повідомили про підозру голові окупаційної адміністрації на Херсонщині

  • 13:56
  • 29.02.2024
fwxtadkdgb8k3kugdeuw

У травні 2022 року 27-річна жінка пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду «виконуючої обов’язки голови» у незаконно створеному органі влади — «Благодатненській сільській раді Скадовського муніципального округу Херсонської області».

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, їй заочно оголосили про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). За даним слідства, колаборантка організовувала роботу псевдооргану, підбирала та призначала до нього людей. Підтримуючи дії та рішення держави-агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації організовувала проросійські масові заходи.

Йдеться про Мащенко Ніну Валеріївну, повідомлення про підозру якій опубліковане на сайті Офісу Генерального прокурора. Вона уродженка села Шевченко Скадовського району, гауляйтером якого став її батько Валерій Марценюк. На початок повномасштабного вторгнення жінка фактично проживала у Благодатному.

Наразі колаборантка вже має іншу посаду — вона очолює так зване територіальне управління в окупованому Скадовську. Крім цього, вона також стала так званою депутаткою окупаційного «совєта депутатів Скадовського муніципального округу» від «єдиной росії». 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024