З наступного опалювального сезону «Миколаївська ТЕЦ» заповнюватиме мережі на два-три тижні раніше офіційного старту

  • 11:21
  • 29.02.2024
Снимок экрана 2024-02-28 в 19.19.07

Начальник управління житлово-комунального господарства Миколаївської ОВА Євген Гладков заявив, що наступного року вводити в роботу Миколаївську ТЕЦ будуть за два-три тижні до початку опалювального сезону, аби не створювати некомфортні умови для споживачів. 

Про це він заявив під час свого брифінгу, 28 лютого, передає «Шиповник».

Євген Гладков розповів, що управління ЖКГ прогнозувало, що зимовий період буде складним, адже попередні опалювальні сезони були декілька разів поспіль теплими. Проте і цього року опалювальний сезон проходить у комфортних температурних умовах. 

— Для розуміння, наведу приклади нормативної та фактичної температури, яка була зафіксована у нас протягом основних місяців опалювального сезону. При нормативній температурі 4,9°С в листопаді 2023 року — фактично вона була 7,3°С. В грудні норматив — 2,1°С, а факт — 4,0°С. Січень норматив — 0,4°С , а факт — 0,6°С. Лютий норматив — 1,2°С, а 5,5°С було фактично. Це середньомісячна температура за відповідні місяці опалювального періоду, – додав він. 

Також він розповів, що загалом початок опалювального сезону характеризувався окремими проблемними питаннями по пуску тепла ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ". Тепер в організаційному плані управління ЖКГ враховуватиме, що для належного введення цього потужного теплоджерела в роботу їм буде необхідно, щонайменше, два-три тижні. 

Тому старт опалювального сезону в Миколаєві з 14 листопада створив некомфортні умови для споживачів. 

— Тому саме по цьому теплоджерелу, я вважаю, ми надалі будемо вводити його в роботу трішки раніше, щоб можливо вирівняти гідравлічний режим і усунути ті аварійні ситуації, які відбуваються протягом початку прогріву теплових мереж, з врахуванням теплових поширень трубопроводів, – заявив Євген Гладков. 

Як зазначив Гладков, в управління ЖКГ у співпраці з "Миколаївоблтеплоенерго" є напрацювання по розробці проєктно-кошторисної документації на будівництво нової ділянки тепломережі – їх основної тепломагістралі по вулиці Погранична. Розробка практично завершена і управління планує розпочинати ці роботи в межах інвестиційної програми. 

Він також додав, що відповідні заходи планує і Миколаївська ТЕЦ, і на підприємстві є розуміння, що треба збільшувати щорічно обсяги виконання робіт з капітального ремонту і реконструкції теплових мереж. 

— ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ" у нас наразі перебуває в управлінні НАК "Нафтогаз України". На мій погляд це нормальне, вірне рішення, з точки зору, контролю з боку держави активів подібних підприємств і сподіваємось, що буде досягнуто належний результат, – сказав начальник управління ЖКГ.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024