На форумі в Берліні підписали меморандум про розвиток інноваційного центру Mykolaiv Water Hub

  • 08:51
  • 24.02.2024
424992861_707842741531171_2052413730470065635_n

У Берліні на полях полях «Café Київ» було підписано меморандум про розвиток Mykolaiv Water Hub. Окрім Миколаєва, документ підписали Німецьке водне партнерство, Німецька східна бізнес-асоціація, Німецький альянс агробізнесу та платформа hannoverimpuls GmbH із нашого міста-партнера Ганновера.

Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

За словами міського голови, Mykolaiv Water Hub буде потужним дослідницьким центром, який працюватиме над  вирішенням важливих для Миколаєва питань.

– Mykolaiv Water Hub - так називатиметься інноваційний центр, який ми відкриємо у нашому місті і який стане осередком наукових досліджень, технічних розробок та впровадження новітніх технологій у галузях водопостачання, енергетичних та агрохарчових технологій. Він об’єднає фахівців у цих галузях з України, Німеччини та всього світу, - зазначив міський голова.

У цьому центрі відкриють і сучасну лабораторію, якою будуть користуватися миколаївські університети та навчальні заклади південного регіону.

Олександр Сєнкевич підкреслив: проблема з водопостачанням у Миколаєві стала серйозним викликом не лише на рівні нашого міста, а й держави в цілому. Міська влада активно шукає шляхи її вирішення. 

Так, за підтримки наших партнерів вдалося забезпечити миколаївців питною водою, яку можна набрати у близько 200 спеціально обладнаних пунктах. Щоб мати змогу подавати технічну воду, у деяких місцях нові трубопроводи, Сьогодні ця вода очищується і є максимально придатна для використання у побуті. 

Та ще необхідно змінити десятки кілометрів водопроводів по місту - на деяких ділянках труби просто зношені. Інші - були пошкоджені через використання солоної води.

– Разом з усім цим, сьогодні в наше місто приходять нові технології, є речі, які ми вже збудували або встановили, але не говоримо про це з міркувань безпеки. І досвід Миколаєва може стати прикладом для інших громад. Вирішуючи проблему з водопостачанням, ми точно станемо своєрідним центром запровадження нових технологій у цій галузі, - наголосив очільник міста.

Олександр Сєнкевич нагадав, що ідея створення Mykolaiv Water Hub належить Ганні Монтавон, яка є родом із Миколаєва.  Наразі вона проживає у Німеччині та об’єднує різні організації цієї країни для допомоги нашому місту.

При цьому мер Миколаєва підкреслив, що для організації закордонної поїздки бюджетні кошти не використовувалися.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024