Агенція розвитку Миколаївщини залучила $100 тисяч від ООН, щоб навчити мешканців громад писати грантові заявки

  • 11:54
  • 22.02.2024

Агенція регіонального розвитку Миколаївської області залучила грантових коштів на суму майже 100 тисяч доларів та планують навчити представників громад як писати грантові заявки та залучати кошти від донорів. 

Про це повідомили в.о. директора агенції Євген Бабков та його заступник Сергія Павлишко на своєму пресбрифінгу.

Євген Бабков розповів, що для підсилення роботи агенції вони залучили майже 100 тисяч доларів грантових коштів від програми розвитку ООН в Україні. На ці гроші вони додатково змогли знайти Project-менеджерів, які будуть писати проєкти для залучення цих інвестицій. 

— Тобто це міжнародні інвестиції, це грантові заявки, вони пишуть ці заявки і подаються на гранти. І якщо виграють ці гранти, то йде залучення інвестицій, ну тобто це відновлення або відбудова чогось, або якесь будівництво. Наразі, за три місяці нашої роботи ми залучили ці кошти і фактично залучили ще один проект. У нас він зараз на стадії контрактування, але ми вже отримали листа про перемогу. Це створення молодіжного центру в одній з громад Миколаївської області, на це виділено 10 тисяч доларів, – сказав Бабков.

Заступник директора Сергій Павлишко зауважив, що основна задача Project-менеджерів полягає не в тому, щоб самим писати заявки, а в тому, щоб навчити цьому мешканців громади.

— Тобто у нас 52 громади і далеко не всі громади знають як залучати грантові кошти у громаду. Ось головне завдання проджект-менеджера - це навчити, вони допомагають писати, виправляють, консультують в тому, які гранти зараз є, – наголосив Павлишко. 

Бабков додав, що агенція у кожній громаді області звʼязалася з їх головами та створила мережу представників агенції регіонального розвитку Миколаївської області, проте вони не є безпосередньо співробітниками агенції. 

— Зазвичай це відділи економіки, департаменти фінансів або заступники голови. Це безпосередньо те, що повʼязано з економічними питаннями. І ось цією мережою наші проджект-менеджери, наші експерти співпрацюють, для того, щоб навчити їх писати. Тобто цей проект на рік і коли він закінчиться, ми хочемо, щоб наші громади вже самостійно вміли писати ці грантові заявки та отримувати міжнародні кошти. Тобто це не бюджетні кошти, але і бюджетні грантові програми також є безпосередньо, – зазначив в.о. директора агенції.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024