«Сиплеться все»: у Миколаєві розповіли про стан світлофорних об'єктів на дорогах міста

  • 09:32
  • 21.02.2024
svetoforr

На території Миколаєва наразі встановлено 114 світлофорних об'єктів. Вони включають в себе цілий комплекс технічних засобів регулювання дорожнього руху. А саме: від 8 до 32 світлофорів, крім цього на світлофорному об'єкті встановлено контролер, який дає всі сигнали. Також на цих об'єктах є дорожні знаки, направляючі пішохідні огородження та нанесена розмітка. Весь такий комплекс і становить світлофорний об'єкт.

Про це в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів директор миколаївського комунального спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства Григорій Патока.

Якщо говорити окремо про світлофори, то їх у місті біля 1700 — як транспортних, так і пішохідних.

«Проблема наразі полягає в тому, що всі світлофорні об'єкти в місті почали будуватися з 1978 року, в першу чергу по пр. Центральному, і 66 з них було збудовано з того часу по 2000 рік. Ще 29 об'єктів збудували за наступні 10 років. І 19 з'явились з 2010 року по теперішній час. Враховуючи, що термін експлуатації їх до 10-15 років, дуже багато з цих об'єктів потребують модернізації. Сиплеться все: і кабель, і трос, і контролери», - розповідає Патока.

Як каже директор КП, минулого року без застосування капітального ремонту оновили більше половини світлофорних об'єктів міста. Там, де є можливість, встановлюють нові світлофори та модернізують об'єкт в цілому. Так, минулого року таке оновлення провели на перехресті пр. Центрального та вул. Третя Слобідська.

А вже в 2024 році проводять роботи на перетині Адміральської та Пушкінської. В планах на поточний рік привести у відповідність об'єкти по всьому пр. Центральному, адже світлофорам на ньому, як мінімум, років 40.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024