«Ходять зі зброєю, наче рейнджери»: окупанти в Генічеську змушують водити дітей до окупаційних шкіл

  • 17:33
  • 20.02.2024
p3mhgbovehwgcomhhve4

Кавун.City вдалось коротко поспілкуватись із деякими геніченцями, які розповіли про те, що відбувається в школах окупованого росіянами міста. Імена, стать та інші деталі ми приховуємо з міркувань безпеки.

Донька-підліток ходить до школи, каже підписниця: «Ця влада змушує дітей ходити до їхніх шкіл. Саме змушує, бо інших варіантів навчатись немає. Ми хотіли перевестись на навчання онлайн, але вони не дають — хочуть все контролювати».

Підписники кажуть: росіяни роблять все, аби батьки менше знали про те, що дітям кажуть у школі. Постійно водять якихось людей, які розповідають дітям, що потрібно бути патріотами, кажуть мешканці Генічеська: «По школах ходять зі зброєю, наче рейнджери. нащо це дітям? Краще б думали про безпекові умови. Вони думають лише про те, як дітям голови забити».

Можуть росіяни увірватись із «обшуками» або «контролем» і до осель цивільних. Тому зберігать будь що, що нагадує Україну, або навчати дітей за українською програмою небезпечно. 

Адекватні батьки все пояснюють, кажуть підписники. Але є і такі, хто менше уваги приділяє дітям, кажуть читачі. Відтак, діти просякають ненавистю до українців.

Постійно нам розповідають про якісь «подвиги» в республіці Адигея або іншій російській глибинці, кажуть геніченці: «Нащо це нам? У нас є свої герої і ми їх знаємо. Про це мають і діти знати. Але ж вони українські, тому росіяни навішують нам своїх».

Наразі росіяни посилили пропаганду в школах окупованих регіонів: завезли відповідну пропагандистську літературу, водять псевдогероїв, які розповідають про пседовподвиги. Чимало уваги приділяють поклонінню Путіну, а також «героям» блокадного Ленінграда і чомусь республіки Адигея: це провідні теми пропаганди останнім часом.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024