Держкомісія дозволила використовувати закриті станції метро як цілодобове укриття

  • 13:56
  • 10.12.2023
4c995bfed07d43f568f36ddaf12edebe

У Києві через закриття частини «синьої» гілки метро змінять дорожній рух. Тим часом станції працюватимуть у режимі цілодобового укриття, повідомив глава МВС України Ігор Клименко.

– Через закриттям підземки основне навантаження з перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно, його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися. Тому впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці, — зазначив міністр.

Зокрема, планують збільшити пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулювати хронометраж перемикання сигналів світлофорів, перенести для зручності зупинки громадського транспорту, змінити деякі дорожні знаки. Крім цього, працюватимуть посилені патрулі.

– Обовʼязково детально анонсуємо всі нововведення, які, переконаний, попередять транспортний колапс у столиці, — додав Клименко.

Під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що ще в листопаді по першій колії перегону між станціями «Деміївська» та «Либідська» з’явилися значні течі та утворилися тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи.

8 грудня Київська міська державна адміністрація повідомила про pакриття станцій метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки». Вони не працюватимуть упродовж шести місяців — там триватиме ремонт через нові тріщини і потрапляння води в тунелі.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024