«Є одне технічне рішення, перші результати — навесні»,– Сєнкевич про питання води у Миколаєві

  • 12:22
  • 09.12.2023
Сенкевич 4

Питанням відновлення подачі питної води до Миколаєва наразі займається особисто президент Володимир Зеленський. 

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич у журналістському проєкті «Backstage».

Він пояснив, що відновити постачання питної води до міста можливо буде лише після звільнення лівого берега Херсонщини та ремонту насосної станції водозабору.

— Як тільки буде звільнений лівий берег, ми зможемо дістатися до нашої насосної станції водозабору, відремонтувати її, бо росіяни її обстріляли, і запустити воду. Інші шляхи не дадуть нам води такої питної якості, яку ми мали до війни, — сказав Олександр Сєнкевич.

Однак, додав міський голова, наразі є технічне рішення цієї проблеми, проте його перші результати слід очікувати не раніше весни 2024 року. 

— Коли ми щось робимо, люди постійно кажуть: «краще б дали воду». Тобто люди думають, що є альтернатива: робити «що завгодно» або робити воду, і ми обираємо «що завгодно». Ні. Цим питанням займаюся я, цим питанням займається голова обласної військової адміністрації Віталій Кім, цим питанням займається особисто президент. Насправді сьогодні все направлено на те, щоб зробити. Там є одне технічне рішення, воно дуже секретне. Ми зараз над ним працюємо, але не раніше весни зможемо отримати хоч якісь результати, — сказав Олександр Сєнкевич.

 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024