Сєнкевич про те, чому в Одесі працюють школи, а у Миколаєві ні: Поки туди долетить, треба пролетіти нас

  • 18:25
  • 08.12.2023
сенкевич горсовет

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснив, що школи міста досі працюють онлайн, на відміну від одеських, через ризик ураження балістичними снарядами. 

Про це міський голова розповів одеським журналістам проєкту «Backstage». 

— Сьогодні ніхто не може гарантувати безпеку нашим дітям. Ми сьогодні у зоні досяжності балістичних снарядів. Це означає, що спочатку прилетить, а потім увімкнеться сирена, – сказав Олександр Сєнкевич.

Він також пояснив, що одеським школам безпечніше працювати офлайн, ніж миколаївським, оскільки у разі запуску ворогом балістичної ракети про це буде відомо завчасно, адже до цього вона пролітатиме Миколаїв та територію моря. 

— До Одеси поки долетить – вона (балістична ракета, – прим.) пролетить через Миколаїв, пролетить по морю і усі будуть розуміти, що вилетіло. А по Миколаєву вони можуть вистрілити з Херсонської області і ми вже після вибуху зможемо запустити сирену. У нас взагалі такий «прикол» є, що коли ти чуєш сирену, то вибуху скоріше за все не буде, а коли ти чуєш вибух, то скоро включать сирену. Тобто головна проблема, що сьогодні у Миколаєві ніхто не може взяти на себе відповідальність: ні поліцейський, ні прокурор, ні органи місцевого самоврядування, ні голова обласної адміністрації Віталій Кім. Ніхто не готовий брати відповідальність за життя чужих дітей у тому стані, у якому це відбувається, – пояснив Олександр Сєнкевич.

Раніше очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, чому школи Миколаєва досі працюють онлайн: заклади освіти — цілі для російської армії, оскільки на початку повномасштабної війни у них, як правило, розміщувалися військові.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024