Російські військові-окупанти облаштували військовий полігон в ландшафтному заказнику на Херсонщині

  • 11:21
  • 07.12.2023
ega2ohkgoapmldmca3cz

Російські військові-окупанти облаштували військовий полігон на півострові Карадай Херсонської області, незважаючи на те, що ця територія має статус ландшафтного заказника.

На півострові Карадай, який відносять до Скадовського району, розташований однойменний заказник. Якщо ви колись відпочивали в Хорлах, то Карадй всього у 8 кіломатрах від них. За інформацією evocation.info, на території заказника росіяни щодня проводять стрільби зі стрілецької зброї, військової техніки та артилерії. Напрямок ведення вогню — акваторія Каркінітської затоки. Ця затока знаходиться між північно-західним узбережжям Кримського півострова і берегом материка та має близько 118 км у довжину. Саме неподалік цієї затоки знаходяться порти Скадовськ та Хорли. А на самому березі затоки знаходяться перші великі громади на території Криму — Армянськ та Красноперекопськ. Південна межа цієї затоки — мис Тарханкут.

Під час навчань територією заказника пересувається близько десяти одиниць військової техніки.

Використання півострова у військових цілях — це кричуще порушення кримінального кодексу та міжнародного права, адже в межах заказника заборонена будь-яка діяльність, яка може завдати шкоди природі. Знищуючи природоохоронні об'єкти, окупанти завдають величезної шкоди екології регіону. Очевидно, що роблять вони це навмисно, адже не збираються затримуватися тут надовго.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024