Як у Києві відзначатимуть різдвяно-новорічні свята — відповіли в КМДА

  • 07:17
  • 03.12.2023

У Києві цьогоріч великих новорічних святкувань не планується, однак на Софійській площі за кошти меценатів встановлять головну ялинку країни, а також фотозону.

Про це повідомила заступниця голови міської державної адміністрації Ганна Старостенко телеканалу «Київ», цитує пресслужба КМДА.

За її словами, у Києві продовжує діяти режим комендантської години, який без винятків триватиме і на різдвяно-новорічні свята. Старостенко також зазначила, що з міського бюджету не витрачатимуть кошти на організацію та облаштування новорічних локацій.

– У столиці цьогоріч не буде жодних масових святкувань, зокрема, розміщення ярмарок, фудкортів та атракціонів на головних площах країни не передбачено. Проте ми не дамо росії вкрасти у наших дітей ні Різдво, ні Новий рік, — зазначила посадовиця.

За її словами, на Софійській площі відкриють головну ялинку країни. Її встановлять і прикрасять іграшками й енергозберігальними гірляндами за кошти меценатів, які «забажали подарувати свято нашим дітям».

Підготовка відбувається з урахуванням безпекової ситуації в місті. Окрім цього, біля головної ялинки встановлять фотозону, де будуть розташовані кілька невеличких новорічних ялинок, прикрашених іграшками.

– Кожен охочий зможе взяти іграшку собі на згадку, але перед цим зробити благодійний внесок на підтримку Збройних сил України, — зауважила Старостенко.

Заступниця голови КМДА додала, що київські заклади культури в межах своєї діяльності теж долучаються до створення новорічного та різдвяного дива.

– Київські комунальні театри у грудні презентують різноманітні новорічні вистави, що будуть цікавими як для дітей, так і для дорослих глядачів, — зазначила Старостенко.

У музеях проведуть майстер-класи зі створення різдвяної атрибутики та дідуха, презентації українських стародавніх і сучасних колядок та інші мистецькі й благодійні проєкти.

– Бібліотеки теж не залишаються поза увагою: працівники організовують святкові флешмоби, благодійні акції, конкурси та майстер-класи для дітей, — резюмувала посадовиця.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024