Найєм розказав, на якому етапі проект мосту в обʼїзд Миколаєва та про плани ремонту Варварівського та Інгульського

  • 12:22
  • 02.12.2023
мост разведение _2_16x9

Агентство відновлення найближчим часом планує провести детальне обстеження Інгульського та Варварівського мостів у Миколаєві.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

Як зазначає посадовець, це потрібно для того, щоб встановити фактичний стан мостів, залишковий ресурс, можливі навантаження. Він зазначив, що після обстеження будуть проведені необхідні заходи для їх ремонту чи реконструкції.

«Нещодавно Кабмін передав ці мости у державну власність. І ми, Агентство відновлення, хочемо професійно та системно підійти до вирішення питання розвантаження від транзитного транспорту мостів і міста Миколаєва загалом, перенести частину транспортного потоку за межі міста, а самі мости відремонтувати», — написав він.

Так, за словами Мустафи Найєма, для розвантаження від транзитного транспорту спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA планується будівництво автошляху в обхід Миколаєва.

Як відомо, загалом, на трасі М-14 «Одеса — Мелітополь — Новоазовськ», що з'єднує Одеську та Миколаївську область, буде побудовано 3 нові шляхопроводи. Далі планують розпочати будівництво мостового переходу через Південний Буг.

За словами посадовця, час проїзду в обхід Миколаєва становитиме всього 8 хвилин, тоді як зараз через місто — 1 годину і навіть більше. Служба відновлення у Миколаївській області вже розробила техніко-економічне обґрунтування будівництва та замовила проєкт будівництва. Вже найближчим часом буде оголошено тендер на будівництво розвʼязки.

«Розумію, що хтось може сказати, що не на часі. Але інфраструктура рухає країну вперед, і такі проєкти вимагають часу. Щоб Україна була сильнішою і конкурентною завтра, треба дбати про це вже сьогодні. Поступово будемо робити реальним те, що здається неможливим», —пояснив Мустафа Найєм.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024