Київ з дахів хмарочосів: найвищі будинки столиці від сайту "My-Kiev.com"

  • 14:48
  • 30.06.2023

За останні роки Київ різко «потягнувся вгору», і поступово став перетворюватися на місто хмарочосів. Адже вже посідає шосте місце у світі за кількістю висоток серед країн світу та перше у Європі. Києву вдалося випередити такі імениті міста, як Ванкувер, Мехіко, Монреаль, Бангкок, Гонконг і навіть Лондон. Сайт My-Kiev.com зібрав топ-10 найвищих будівель столиці, з дахів яких можна побачити Київ із висоти пташиного польоту.

ЖК «Кловський» – 168 м

Киев ЖК Кловский

Цей хмарочос за офіційними даними – найвищий не лише у Києві, а й в Україні. ЖК «Кловський» збудували всього за 4 роки, і складається він із двох секцій: 48-поверхового житлового комплексу та 18-поверхового офісного центру. Цікаво, що секції поєднуються 8-поверховим переходом, а на даху хмарочоса є вертолітний майданчик.

Мало хто знає, що під час будівництва ЖК «Кловський» змінювався не лише зовнішній вигляд будівлі, а й кількість поверхів. Спочатку їх було запроектовано 37, а потім вирішили збільшити до 48-ми.

вид с Кловского Киев

За словами головного архітектора будівництва Андрія Мазура, будинок побудований рівно на стільки поверхів, скільки дозволили пілоти, бо трохи вище за «Кловського» вже літають літаки.

Адреса: Кловський узвіз, 7-А

ТРЦ "Gulliver" - 161 м

Це перший хмарочос у Києві, і навіть Україні з фасадним підсвічуванням. З даху ТРЦ Gulliver можна побачити центр міста і навіть Дніпро.

Будівлю будували 10 років, і за цей час вона встигла кілька разів змінити своє призначення. Адже спочатку за проектом це був торговельно-розважальний центр «Сіті Плаза». Потім власники будівництва вирішили зробити будинок більш прибутковим і збудувати 33-поверховий будинок з назвою «Еспланада».

Гулливер в Киев

Однак, коли у 2006 році перерахували можливі доходи, то вирішили, що бізнес-центр приноситиме набагато більше прибутку, ніж житловий будинок. Таким чином, проект знову переробили та назвали «Континенталь».

Останні зміни з київським хмарочосом відбулися наприкінці 2010 року, коли змінився генеральний директор компанії-забудовника, а разом із ним і назва проекту – вирішили будувати ТРЦ Gulliver.

Адреса: Спортивна площа, 1-А

ЖК "Jack House" - 152,5 м

Житловий комплекс знаходиться у центрі Києва та відноситься до елітної забудови. Для мешканців тут обладнано лаунж-зону, а на даху є спа-центр, фітнес-клуб і навіть відкритий басейн.

Джек Хаус в Киев

Адреса: бульвар Лесі Українки, 7-В

Бізнес-центр «Парус» – 133 м

Все почалося з ідеї, коли головний архітектор Києва Сергій Бабушкін намалював ескіз бізнес-центру. Замовнику все сподобалося і одразу розпочалося будівництво.
Парус Киев

Відомо, що на дах «Паруса» практично нікого не пускають, тому коли ще до здачі в експлуатацію тут побували руфери і стрибнули з даху з парашутом, всю зміну охоронців звільнили того ж дня.

Адреса: вулиця Мечникова, 2

ЖК «Корона» №1 и №2 – по 128 м

Ці хмарочоси можна назвати близнюками, як вони абсолютно однакові і складаються з 4-х секцій – однієї 38-поверхової і трьох 24-поверхових.ЖК Корона Киев

ЖК «Корона» №1 було збудовано у 2007 році за 3 роки, а другий – у 2008, всього за 2 роки. На кожному з комплексів є вертолітний майданчик.

Адреса: вулиця Княжий Затон, 21 та вулиця Срібнокільська, 1

Заінтригували? Продовження списку можна знайти на Мій Київ. Втім, тут можна дізнатись все не тільки про хмарочоси, а і вазагалі будь-які цікавинки про столицю. Тож, ви точно не залишитесь байдужими та незадоволеними!

Новини

12 травня 2024
11 травня 2024