Можна вживати лише кип’ячену або бутильовану воду, — Шамрай попередила миколаївців про ризики спалаху кишкових інфекцій

  • 16:29
  • 08.06.2023
Шамрай2

Підрив Каховської ГЕС у поєднанні зі спекотним літнім періодом загрожує зараженню води рядом кишкових інфекцій.

Начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради застерегла миколаївців від вживання «сирої» питної води.

На брифінгу, 7 червня, вона нагадала жителям Миколаєва прості правила та наголосила, що бажано вживати лише кип’ячену або ж бутильовану воду.

— Знову постане питання виживання питної води. Хочу нагадати мешканцям не нові правила: що воду можна вживати тільки кип’ячену або бутильовану. Сьогодні є для цього усі умови в Миколаєві, адже ми вже довго живемо в таких обставинах. Якщо сьогодні у нас літо, тоді ми можемо в таких умовах очікувати спалаху кишкових інфекцій, які є сезонними. - сказала Ірина Шамрай.

За її словами, миколаївські лікарні готові приймати пацієнтів з кишковими інфекціями. Ірина Шамрай розповіла, що у місті вже розроблено маршрути для госпіталізації таких хворих.

— У таких випадках одразу потрібно звертатися до сімейного лікаря. Якщо це невідкладна допомога є висока температура й усі прояви кишкової інфекції є швидка допомога. Заклади охорони здоров’я готові до надання медичної допомоги в різних проявах. Сьогодні у нас розроблено маршрути, куди ми будемо госпіталізувати пацієнтів з кишковими та масовими захворюваннями, - сказала начальниця управління охорони здоров’я.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024