«Міста та їхні герої»: у Миколаєві стартував всеукраїнський проєкт про героїчних українців

  • 12:55
  • 08.06.2023
ff7aeebf60b9acbb5757979d5971213a.i999x999x670

У Миколаєві стартував всеукраїнський проєкт «Міста та їхні герої», метою якого є показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя.

Про це повідомили організатори проєкту.

У межах проєкту по всій Україні пройдуть покази документальних фільмів про українські міста та їхніх мешканців, а також тематична фотовиставка з роботами провідних українських фотографів.

На фотовиставці продемонстровано світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення – пейзажі міст та світлини окремих об’єктів, а також фото мешканців міст, які відіграли важливу роль у захисті свого краю від російських загарбників.

На виставці можна побачити роботи провідних українських фотографів, серед яких, зокрема, Владислав Содель, Валентин Кузан, Арсеній Герасименко, Роман Пашковський, Олег Тоцький, Ігор Тишенко. Саме вони з початку повномасштабного вторгнення закарбовують у світлинах українські міста та їхніх героїв, показуючи через фото українців такими, якими вони є — стійкими, справжніми, героїчними.

Героями фотовиставки з Миколаєва стали, зокрема, медична працівниця Ганна Бутенко, депутат Миколаївської обласної ради Євгеній Ігнатенко, спеціаліст із встановлення та налагодження систем відеоспостереження Костянтин Іващенко, професійний тренер зі змішаних єдиноборств та колишній тренер збірної України Олег Шевченко, директор кораблебудівного інституту у складі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова Олександр Бондаренко та інші містяни, яких війна перетворила на справжніх героїв.

Фотовиставку вже побачили в Баштанці, Охтирці, Іванкові та Харкові. Попереду Чернігів (11-17 червня), Львів (18-24 червня) та Київ (25 червня - 1 липня). У Миколєві до 10 червня вона доступна на вулиці Соборній.

Головною ж частиною проєкту «Міста та їхні герої» є показ документальних фільмів про звичайних українців, яких війна змусила відмовитись від основного заняття і перетворила на волонтерів та військових. Режисерами стрічок виступили Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

У кожному з 6 міст – Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові – було обрано свого героя для документального фільму про місто. Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців.

Так в Миколаєві, своєю історією трансформації ділиться підприємець-пивовар Дмитро Волощенко, який став одним з найвідоміших волонтерів в місті.

Проєкт реалізується за сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України".

Більше про «Міста та їхні герої» - на сайті проєкту та на сторінках у соцмережах.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024