На Миколаївщині чиновнику вручили підозру за купівлю занадто дорогого генератора для лікарні

  • 08:31
  • 08.06.2023
130675904

У Южноукраїнську слідчі поліції оголосили підозру посадовцю КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» за придбання за завищеною ціною генератора для обслуговування медзакладу.

Про це повідомили у прокуратурі та поліції Миколаївської області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 39-річний чоловік, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель , забезпечив проведення наприкінці жовтня 2022 року процедури закупівлі дизельного генератора за завищеними цінами без використання електронної системи закупівель для потреб лікарні в м. Южноукраїнську.

Такі дії посадовця призвели до безпідставного перерахування постачальнику грошових коштів на суму понад 268 тисяч гривень.

Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок недбалості фігуранта місцевому бюджету було завдано збитків на загальну суму 268 тисяч 644 гривні.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєні злочину передбаченого ч . 1 ст. 367 («Службова недбалість».) Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що раніше начальнику відділу захисту населення і території управління Миколаївської міської ради вручили підозрі за закупівлю за завищену суму генераторів – за даними слідства він заподіяв бюджетній установі збитку на суму 2 мільйони 696 тисяч гривень.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024