Президент США Байден підписав закон про верхню межу держборгу. Криза через загрозу дефолту завершилася

  • 17:32
  • 04.06.2023

Президент США Джо Байден підписав закон про скасування верхньої межі державного боргу країни в розмірі $31,4 трильйона. До цього проєкт закону ухвалили Сенату. Країна уникнула дефолту і Палата представників.

Про це пише Reuters.

Підпис Байдена під цим законом став завершенням кризи, яка загрожувала Вашингтону першим в історії дефолтом.

Перед цим президент США відзначив своєчасні дії Конгресу, називаючи великою перемогою для американських народу та економіки двопартійну угоду.

Закон про скасування верхньої межі держборгу призупиняє дію встановленого законом ліміту федеральних запозичень до 1 січня 2025 року. На відміну від більшості інших розвинених країн, Сполучені Штати обмежують суму боргу, яку може запозичити уряд, незалежно від будь-яких витрат.

Демократи та республіканці тривалий час не могли домовитися щодо держборгу, але зрештою таки досягли компромісуПалата представників США підтримала призупинення обмеження держборгу. Так Вашингтон може уникнути дефолту. Ліміт боргу припиняється до січня 2025 року, обмежуючи витрати в бюджетах на 2024 і 2025 роки. Невикористані кошти на боротьбу з COVID-19 повертають до бюджету, а процес отримання дозволів для деяких енергетичних проєктів прискорюється. На один рік обмежують необоронні дискреційні витрати.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024