Петиція про окремі вагони для жінок у поїздах набрала необхідні 25 тисяч голосів

  • 17:30
  • 03.06.2023

Петиція на https://petition.kmu.gov.ua/petitions/5007 target="_blank" rel="nofollow noopener external">сайті Кабінету міністрів із закликом зробити в поїздах «Укрзалізниці» окремі вагони для жінок і чоловіків набрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер Кабмін має на неї відреагувати.

Автор петиції просить виділити принаймні один окремий вагон для жінок і, відповідно, окремий для чоловіків в усіх потягах УЗ, які слідують маршрутом довше 6 годин.

Свою пропозицію автор пояснює необхідністю створення «безпечних і психологічно комфортних умов для перевезень».

– На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як навʼязлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах. Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо, — йдеться в обґрунтуванні.

Петиція була зареєстрована на сайті Кабінету міністрів 15 травня, після палких дискусій у суспільстві з приводу доцільності окремих вагонів.

Новини

23 квітня 2024
22 квітня 2024