Відпочинок на воді у Миколаєві під забороною

  • 14:57
  • 01.06.2023
DSC_6126

Миколаївцям нагадати, що на період дії воєнного стану в нашому місті заборонено:

— функціонування пляжів та місць відпочинку на прибережних зонах;

— використання плавучих засобів;

— влаштування водних атракціонів, місць для занять водними видами спорту, фізкультурно-оздоровчих занять.

Відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 2 червня 2022 року.

Існує небезпека, що в акваторії пляжів можуть бути вибухонебезпечні предмети: нерозірвані боєприпаси, касетні елементи, які не здетонували, — попереджає управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Для того, щоб вберегти людей від біди, міська рада звернулася до Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області з проханням організувати обстеження. Йдеться про берег із прилеглою водною акваторією в місцях традиційного відпочинку: у Центральному районі пляж «Вербочка», у Заводському — берег мкрн. Намив.

31 травня ДСНС за допомогою підводного дрона обстежили акваторію Намиву. Втім, навіть після перевірки купатися вкрай небезпечно.

– Якщо говорити цифрами, то за період вторгнення російських військ на нашу територію, загалом в акваторії було виявлено 45 боєприпасів. Й обстежено 13.5 га саме водної акваторії. Якщо говорити про безпекову складову, то ми не можемо гарантувати, що не приб’є течією або хвилями ще боєприпаси, — прокоментувала для кореспондентів Суспільного речниця ГУ ДСНС Ілляна Пацюк.

Миколаївців просять відповідально поставитись до встановлених обмежень.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024