Суд арештував активи депутата Херсонської облради на півмільярда гривень

  • 10:33
  • 01.06.2023
dtxvzlk128xpxfcy9loa

СБУ повідомила про арешт активів депутата Херсонської обласної ради Едуарда Репілевського-старшого.

Про це Служба безпеки України написала у Telegram.

Суд також арештував активи членів родини Репілевського-старшого. Це більше 400 об’єктів нерухомості (серед яких 350 земельних ділянок на понад 1200 га).

Також арештовані десятки транспортних засобів, 15 банківських рахунків, корпоративні права у 5 агрокомпаніях і 3 торгових марках.

Корпоративні права, торгові марки і банківські рахунки вже передали АРМА. З частиною активів, які знаходяться в окупації, це відбудеться пізніше.

Едуард Репілевський обвинувачується у колабораціонізмі та державній зраді, яка скоєна в умовах воєнного стану.

Перший епізод його держзради стосується організації у Новій Каховці футбольного турніру до «дня пабєди» у 2022 році. За це Репілевському раніше повідомляли про підозру в колабораціонізмі.

Другий епізод стосується його прихильного інтерв’ю російським пропагандистам, яке Едуард Репілевський дав у травні минулого року. Видання МОСТ раніше розповідало про нього.

Третій епізод стосується обіймання Репілевським посади «голови міжвідомчої комісії щодо контролю за здійсненням перевезень сільськогосподарської продукції».

Туди його «призначив» гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. Про це згадувалось у підозрі в колабораціонізмі Едуарду Репілевському.

Також він перереєстрував підконтрольні структури за російським законодавством – це ТОВ «Агробізнес», ФГ «Мар’янівське» і футбольний клуб «Таврія».

Додатково Репілевський 17 березня на зустрічі у Тавричанці закликав представників агробізнесу Херсонщини до співпраці з російськими окупантами.

Ще він тиснув і погрожував звільненням працівникам підконтрольних підприємств, які не отримають російське громадянство.

І в завершення Едуард Репілевський розміщував на своїх підприємствах російських окупантів з бойовою технікою.

А ресурси цих підприємств залучались до ремонту військової техніки Росії, будівництва фортифікацій та постачання загарбників. Репілевському загрожує довічне позбавлення волі.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024