Частота атак на Київ знизиться — розвідка

  • 19:44
  • 31.05.2023

Хвилю ракетного терору по Києву, яка триває у травні, росія використовує для демонстративної пропаганди про нібито ушкодження зразків західних озброєнь.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв’ю online.ua.

– Тактика ракетних ударів [росіян] змінилася. Здебільшого вона спрямована на те, щоб ускладнити або зірвати плани українських Сил безпеки та оборони щодо подальшого звільнення окупованих територій, — пояснив Юсов.

Він додав, що для росії залишається пріоритетним ураження Києва. Водночас, за його словами, часто повторювати «такі вистави» окупанти не зможуть.

– Київ, який чинить опір, який відігнав від себе новітню орду, залишається нескореною ціллю для агресора. Тому небезпека залишається, — наголосив представник воєнної розвідки України.

Водночас Юсов підкреслив, що успішне освоєння бійцями Повітряних сил ЗСУ наданих західними партнерами засобів ППО фактично нівелює чергову ракетну навалу росіян.

– Ворог хотів би показати, що їхня зброя "аналоговнєт" може щось зробити з українським військом і західною зброєю. Але виходить, що ні. Скільки обстрілів поспіль — фактично всі цілі збиваються. Наші бійці, Повітряні сили, засоби ППО демонструють найкращі результати, — підкреслив він.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024