Депутати міськради встановили меру Миколаєва щомісячну премію у розмірі 100% від його посадового окладу

  • 11:21
  • 31.05.2023
7734a6ddce48a0b3338fc406d6d8f19a.i999x999x670

Депутати Миколаївської міської ради у вівторок, 30 травня, затвердили розмір щомісячної премії меру Миколаєва. Тепер щомісяці мер Олександр Сєнкевич отримуватиме премію у розмірі 100% від окладу.

Про це повідомляє «ПН».

Керуючий справами виконкому Андрій Волков заявив, що розрахунок заробітньої плати міського голови змінюється через роз'яснення НАЗК.

— Вони вважають, що міський голова, визначаючи розмір заробітної плати усіх працівників, таким чином визначає і собі розмір зарплати. На їх думку, у цьому є конфлікт інтересів, який впливає на його фінансове становище. З цього приводу у нас вже були неоднарозові судові спори. Адмінпротокол не був застосований, справа була закрита за відсутністю складу правопорушення. В цьому році аналогічна ситуація сталася у мера Тернопіля, відносно нього було складено адмінпротокол, розглянуто судом. Його також не притягнули до відповідальності. НАЗК стоїть на своїй позиції, що міським головам розмір зарплати має бути визанчений конкретно. З цими обставинами ми підготували цей проєкт рішення, щоб запобігти в подальшому таким судовим справам, щоб не витрачати на це час. Тим паче розмір зарплати міського голови розраховується за постановою Кабінета міністрів. Якщо розмір "грає", то це невеликі кошти - від 3 до 5% в межах року. Тому ми просимо розлянути та ухвали цей проєкт рішення, - заявив Волков.

Таким чином встановлюється щомісячна премія меру у розмірі 100% від окладу. Окрім цього проєктом рішення передбачена матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань в розмірі посадового окладу та допомога на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної відпустки відповідно до наказу міського голови для працівників виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

Мер Олександр Сєнкевич заявив про конфлікт інтересів перед голосуванням. Питання набрало 27 голосів «за», один - утримався. Рішення не прийнято. При повторному голосуванні рішення було прийнято 32 голосами.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024