Польща закриває кордон для білоруських і російських вантажівок

  • 12:55
  • 30.05.2023

На польсько-білоруському кордоні з 1 червня й до особливого розпорядження припинять пропуск вантажівок з росії та Білорусі.

Про це повідомляє Польське агентство преси.

Окрім вантажних автомобілів, заборона поширюється на тягачі, причепи, зокрема на напівпричепи та автопоїзди.

Перед тим міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Камінський вирішив додати до санкційного списку 365 представників білоруського режиму, а також 20 організацій і 16 підприємців, переважно пов’язаних з російським капіталом. 

Камінський оголосив про своє рішення 26 травня, коли білоруський Верховний суд залишив без змін вирок журналісту та активісту «Спілки поляків Білорусі» Андрію Почобуту. У лютому 2023 року його засудили до 8 років колонії суворого режиму.

За даними правозахисного центру «Вясна», Почобута затримали у березні 2021 року, відтоді він перебував під вартою. 

У звинуваченні проти журналіста стверджувалося, що Почобут у медіа назвав агресією напад СРСР на Польщу 1939 року. Крім того, його звинуватили в заявах на захист польської меншини в Білорусі, статті у Gazeta Wyborcza про білоруські протести у 2020 та текст у Magazyn Polski за 2006, присвячений Анатолію Радзивонику — одному з командирів польського антикомуністичного підпілля на Гродненщині. Також відомо, що восени 2021 Почобут відмовився писати прохання щодо помилування на ім’я самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024